+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

teljesítményfokozás holisztikus megközelítésben

Az egészséges áramlás, az EGYENSÚLY strukturált, és ezért kiszámítható. Ugyanaz a dinamikus folyamat, amelyet a kvantumfizika, a biokémia, a matematika és az idegtudomány is leír. Bonyolult és egyben olyan egyszerű, ahogyan egy kétéves gyermek megtalálja a balanszot, és megáll a lábán.

Csörgő Attila, TCM orvos, mediátor, Longevity Health coach #flow #innováció #hatékonyság #kultúra #jólét #szervezet #fejlődés #változás #teljesítmény

 

🎯„az ellenállás felszabadítása és a szabad energiaáramlás biztosítása támogatja leginkább a hatékony működést, a teljesítmény maximalizálását és növeli a „lóerőt”!

A legsikeresebb vállalatok és leghatékonyabb  vezetők is kerülhetnek olyan állapotba, amikor elveszítik a lendületüket. A fizikai, mentális vagy kreatív teljesítmény esetében egyaránt nehéz folyamatosan kihívások között topon lenni. Minél tovább kell kiemelkedő teljesítményt produkálni egy vezetőnek vagy profi sportolónak,  annál  nagyobb nyomást okoz ennek fenntartása, a folyamatos fejlődés, a tartalékok lemerülnek. A legkisebb visszaesés, megtorpanás is okozhat komoly dilemmát vagy szorongást. Természetesen nem kell, hogy mindez így legyen, de olyan világban élünk ahol a belső teljesítménykényszer és a külső nyomás egyaránt fullasztó lehet.

Hogyan találhatunk vissza az ELEMünkbe, mi az ami fokozza a lóerőt?

Topvezetőkkel, profi sportolókkal, segítőkkel dolgozva, gyakran azt tapasztalom, hogy stagnálnak, mert kiaknázták tartalék lehetőségeiket. A fizikai koordináció, az izomedzés, a folyamatos akadémia szintű tudás és fejlődés, vagy a mentális egészség fenntartása mind-mind magas elvárásokat támasztanak. Az összes, fontos erőforrás teljes mértékben mozgósítva van, ezért a teljesítmény fokozásának forrását máshol kell keresnünk .

Úgy gondolom, hogy az ellenállás felszabadítása és a szabad energiaáramlás biztosítása támogatja leginkább a sikeres működést, és növeli a „lóerőt”!

Szemléletváltással az elemi egyensúly visszaállításáért

A szemléletfejlődés során, nagyon röviden összefoglalva, eltávolítjuk azt, ami akadályoz bennünket abban, hogy jobbak legyünk. Az újraindítást támogató folyamatokban praktikus gyakorlatok által, könnyen felismerhetjük, hogyan és mennyire értjük Magunkat, partnerünket a kapcsolatainkat. Ilyenkor nagymértékben támaszkodhatunk az ÖT Elem elméletére, mely tökéletes az érzelmi áramlatok modellezésére.

Gyakoroljuk, hogy egy hiedelem hogyan alakít ki magatartást moduláló attitűdöt. Megmutatom, hogyan lehetséges mindez fordítottja. Hogyan ismerhetünk fel viselkedésünkből azt a visszatérő attitűdöt, amely mindig ugyanolyan rögzült hozzáállást tükröz. Tovább haladva ezen az úton, bemutatom, hogy mindez hogyan befolyásolja meridiánrendszerünket, ami hatással lehet kapcsolatainkra, partnerkapcsolatunkra, egészségünkre, érzelmeinkre, kommunikációnkra, életmódunkra és teljes életünkre. A folyamatunk azt tükrözi, hogy gondolkodásmódunk melyik Elemre összpontosít.

Az egyensúly dinamikája

Az egészséges egyensúly a mozgásban van. Az egyik Elem táplálja a másikat, állandósítva az élet ciklikus körforgását. Néha blokkolunk és félelmet, haragot vagy keserűséget érzünk. Amikor a természetes folyamat megszakad, az energia egy Elemben stagnál. Ha az energia továbbra is zűrzavaros vagy blokkolt marad, akkor elkezdünk reagálni annak az elemnek a hozzáállásából, amelyben megrekedtünk. Az általunk használt szavak, cselekedeteink, testmozgásunk pedig a szokásainkat és viselkedésünket tükrözik.

Az öt ősi elemből álló rendszer, egyben a legősibb személyiségtipológia megismerésével és tudatosításával nemcsak észrevehetjük, hol akadtunk el, hanem ami még előremutatóbb, olyan eszközöket is megtanulhatunk alkalmazni, amelyek beindítják az egészséges az áramlást.

Az egészséges áramlás, az egyensúly strukturált, és ezért kiszámítható. Ugyanaz a dinamikus folyamat, amelyet a kvantumfizika, a biokémia, a matematika és az idegtudomány is leír. Bonyolult és egyben olyan egyszerű, ahogyan egy kétéves gyermek megtalálja a balanszot, és megáll a lábán.

további cikkek a témában: https://wanderlee.hu/szemleletvalto-blog/

Várlak csoportos programjainkon, személyes vagy párkapcsolati tanácsadásra, ha úgy érzed megszólítottak a gondolataim, látásmódom! A nyár folyamán ingyenes Reboot találkozókat is szervezünk, kövessétek Fb oldalunkat ahol folyamatosan tájékoztatunk a helyszínekről.

Csörgő Attila, TCM orvos, mediátor, Longevity Health coach – https://wanderlee.hu/csorgo-attila-tcm/

REboot programok, coaching & Öngyógyító felismerések, haladó önismereti utazóknak és professzionális segítőknek TCM orvos, egészség coach, Longevity szakértő vezetésével

#egészség #öngyógyítás #selfhealing #selfcare #traditionalmedicine #energia #tcm #meridián #flow coaching #selfcoaching #wellbeing #health #longevity

 

Vállalati, egyéni jóllét, wellbeing, rekreáció, Reboot, Longevity témában, valamint szemléletváltó workshop és coaching programokról is további cikkeket olvashat a Wanderlee Culture & Mindset Blog oldalán és a weboldalon. Kutatási és kreatív szemléletváltást támogató témákról pedig a Creaticity Kutató Intézet partneri oldalán. Kérdés esetén, várjuk érdeklődésüket emailben: vsylvia@wanderlee.com és csorgo@icloud.com címen.

 

A Wanderlee receptje, a kreatív szemléletváltásra éhes szervezeteknek, teameknek, az innovációs hatékonyságuk növelése érdekében, vállalatoknak, innovációs teameknek:

Kreatív Intelligencia fejlesztése + Innovátor Szemlélet felpörgetése

Az innovációs hatékonyságod origója, a kreatív agilitásod alapja, az egyén Innovatív szemlélete és a szervezeti Kreatív Intelligenciája! Hisszük, KREATÍVAN AGILiSABBAN!  Indulj el a mérhető fejlődés útján, Velünk!

Milyen lépésekben?

  • Térképezés: a jelenlegi működés, kreatív tér, dinamika, gondolati minták átvilágítása
  • Felmérés: Pillanatkép, az egyéni innovációs index
  • Szemléletváltás beindítása: új perspektívák felismerése térben, csapatban és egyénben
  • CQ Design – egyéni és csoport szintű akcióterv készítése, iránytű az innovatívitás terében, hogyan épül mindez a stratégiába!
  • Utánkövetés, mérés és coaching!
  • Holisztikus szemléletű beavatkozásaink : KONZULTÁCIÓ, FELMÉRÉS, KÉPZÉS, WORKSHOP, TEAM Coaching

Kapcsolódó írások, blogcikkek

Innovátorok a Vénuszról, újító NŐK
Innovátorok a Vénuszról, újító NŐK

Innovátorok a Vénuszról, újító NŐK a 21. században Miként segíthetnek a nők nézőpontjai és erősségei az innováció hatékonyságában az új évezred példa nélküli időszakában? Hogyan építi a nemek közötti sokszínűség az innovációs folyamatot?   Varga Sylvia  --Wanderlee...

read more
Az Innovátor szemlélet jelentősége
Az Innovátor szemlélet jelentősége

az Innovátor szemlélet jelentősége Dennis Stauffer írása #innovator #szemlélet #tudatosság #innováció #érték #ego #gondolkodásmód fókuszban a gondolkodásmód  Az innováció ösztönzésekor a legfontosabb szempont a gondolkodásmód – az innovációra törekvők gondolkodásmódja...

read more