+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Az Innovátor SZEMLÉLET

kutatása

Új ÉRTÉKET teremtő gondolkodás és kutatása Dennis Stauffertől

Az egyén azon képességének értékelése, mellyel aktívan hozzájárulj az saját innovációs erőfeszítéseihez, nagyrészt szubjektív folyamat volt – egészen mostanáig. Az IM kutatása azonban új perspektívát nyitott!

Ismerd meg az IM mérőeszköz hátterét!

Az IM-et szigorúan megtervezték és fejlesztették lektorált tudományos kutatások alapján . Ez egy egyedülálló értékelési eszköz, amely személyre szabott visszajelzést ad valakinek a gondolkodásmódjáról – vagyis azokról a feltételezésekről és hiedelmekről –, amelyek befolyásolják a személyes növekedést és hatékonyságot. Ez magában foglalja azt a képességünket, hogy kreatívak legyünk, problémákat oldjunk meg, tanuljunk a visszajelzésekből és nézzünk szembe új kihívásokkal – ugyanazokkal a képességekkel és attitűdökkel, amelyek a csapat és a szervezet sikeréhez vezetnek.

Az Innovátor Szemlélet koncepciója

Az Innovator Mindset® az innováció holisztikus megközelítése, amely több mint egy évtizedes kutatás és fejlesztés eredménye.

Az Innovator Mindset® úgy lett kialakítva, hogy egyszerre olyan elméleti és gyakorlati esernyőt biztosítson, amely magában foglalja mindazokat a különféle gyakorlatokat és nézőpontokat, amelyek az innovációt oly sokféle környezetben képviselik.

Az Innovator Mindset® értékelést  2008-tól már olyan szervezeteken belül tesztelték, mint például a Medtronic, a Thompson Reuters és az Allina Health Systems. Megállapították, hogy ez az innovációs képességnek a  „robusztus” és megbízható mérőszáma.

Az IM-et, azóta több száz vállalkozóval kutatták, együttműködve a Kauffman Alapítvánnyal. Ez a kutatás megállapította, hogy az IM rendkívül erős előrejelzője az új vállalkozások sikerének és értékteremtésének.

Innovator szemlélet Mindset

TE Mennyire

aknázod ki az

INNOVATÍV

képességed?


publikációk

Az IM-t a Worcesteri Polytechnic Institute végzős hallgatóinak innovációs képességének mérésére és fejlesztésére használták a biogyártás területén, a National Science Foundation támogatásával.

További kutatások folynak és előkészületben vannak.

A következő, lektorált cikkek, egy sorozatban jelentek meg az International Journal of Innovation Science folyóiratban:

      IJIS 7-3_01 Értékes újdonság: Az innováció és az innovatívitás javasolt általános elmélete

      IJIS 7-4_01 A gondolkodásmód értékelése, mint a személyes innovációs képesség mérésének eszköze

      IJIS 8-1_01 A személyes innovatívság mint a vállalkozói értékteremtés előrejelzője

Ismerje meg az IM megalkotóját-

Dennis Stauffert

 

Dennis Stauffer, a társadalom tudományok terén aktív szociológus, kutató, kommunikációs szakember , akinek lektorált kutatásai új utakat nyitnak az innováció értelmezésében. Leírja , mi az ami szükségeltetik, és ami a lényeg, hogyan kell jól csinálni. Dennis Emmy-díjas újságíró és egykori üzleti szerkesztő is, aki oknyomozói képességeit az innováció felé fordította, és talált néhány választ.. Ő az Innovator Mindset értékelő eszköz társfejlesztője , amely egyedülálló és hatékony pszichometriai eszköz a személyes innováció mérésére és fokozására.

Munkája megmutatja, hogyan lehet optimalizálni az innovációs folyamatokat, és hogyan válhatunk innovatívabbá.  Az innováció alapvetően az új érték létrehozásáról szól, és ehhez többre van szükség, mint nagyszerű innovációs folyamatokra; ehhez meg kell változtatni az emberei gondolkodásmódját. 

Dennis az innovátoroknak szóló sikeres könyv szerzője,  melynek címe a Gondolkodás az óramutató járásával megegyező irányba– Útmutató az innovatív vezető számára.  Könyve elnyerte a Fresh Voices díjat, harmadik kiadása jelent meg az Egyesült Államokban, és jelenleg öt nyelven érhető el.

Innovator szemlélet Mindset

Kapcsolódó cikkek, blogbejegyzések

a Szemlélet-váltó Blog összes cikkei között böngészve, még számos írásunk

Az Innovátor szemlélet jelentősége
Az Innovátor szemlélet jelentősége

az Innovátor szemlélet jelentősége Dennis Stauffer írása #innovator #szemlélet #tudatosság #innováció #érték #ego #gondolkodásmód fókuszban a gondolkodásmód  Az innováció ösztönzésekor a legfontosabb szempont a gondolkodásmód – az innovációra törekvők gondolkodásmódja...

read more

2023. SzemléletVÁLTÓ Konferencia Európa 3 nagyvárosában- The Creative MindsetSHIFT Conference- Budapest, Istanbul, Stockholm

"Az innovatív hatékonyság fokozható" Konferencia és workshop, Nemzetközi előadókkal, 2023. szeptember.