+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Árulkodó testek,

A mozgásod sosem hazudik. Milyen formában tükrözi a mentális állapotodat a mozgásod? Mit árul el a tested, mit mutatnak a meridiánok a TCM orvos számára?

Csörgő Attila

TCM terapeuta, mediátor, health coach

Milyen formában tükrözi a mentális állapotod a mozgásod? Mit árul el a tested, mit mutatnak a meridiánok a TCM orvos számára?? Mit érzékel ebből a laikus?- az előbbieket kérdezem a holisztikus orvos, mediátortól, NLP mestertől, aki számos szervezet, sportoló és vezető számára adott hatékony támogatást az elmúlt években.  Csörgő Attila, TCM

A mozgásod sosem hazudik  – Movement never lies

Az amerikai modern táncos, Martha Graham azt állította, hogy mindent elmondhat egy táncosról, ahogy végigsétál a stúdió parkettjén. A mozgás – ahogy felemelt fejjel, nyitott mellkassal, hosszú lábakkal – lépked, az ember élethez való hozzáállását, fedi fel, függetlenül attól, hogy lelkes befogadója az életnek, kísérletezve lép az ismeretlenbe, vagy épppen hamis bátorság tölti el a láthatatlan ellenállással szemben. Ahogy Graham hangoztatta: „A mozgás soha nem hazudik”.

A TCM hasonló. A meridiánok tükrözik érzelmi egyensúlyunkat, ami meghatározza a külsőleg a mozgásunkat és a belsőleg a kreatív teljesítményünket. A hangsúly itt a lokalizáción van. A TCM testmozgással lokalizálja a blokkokat a meridián rendszerünkben. A meridiánok blokkolják vagy megváltoztatják természetes mozgásunkat. Az epehólyag -meridiánban lévő túlzott Qi (csí) például szaggatott járást vagy ideges rángást okoz, mert megzavarja az áramlást. Ez a túlzott Qi erő a blokkok helyét is jelzi, amelyek belsőleg hatnak döntéshozatali folyamatainkra. Minél több blokk van, annál kevésbé vagyunk kreatívak. Tehát ha újraindítani vagy optimalizálni akarjuk üzleti készségeinket vagy személyes fejlődést akarunk elérni, akkor a meridiánok kiváló mutatói a problémás zónáknak.

Meridiánok és teljesítmény

A meridiánok testünk energetikai kapcsológombjai. Tudományosan nehezen bizonyíthatók, de közvetett bizonyítékok bizonyítják létezésüket. Úgy gondolom, hogy ezek még az idegrendszerünk kifejlődése előttre nyúlnak vissza, mert szervezett energia nélkül nem lehet strukturális fejlődés. Ha ezt a logikát folytatjuk, a zavart energia hatással lesz a szerkezetekre vagy fordítva; a blokkolt rendszerek befolyásolják az energiaáramlást. A felborult struktúrák lehetnek megnyilvánuló testi betegségek vagy érzelmi félelmek. Energiája ismét a szenvedély vagy a harag felé mozdulhat el, attól függően, hogy az energiakapcsolónk hogyan csatlakoztatja a vezetékeket. A lényeg itt, az elsődleges funkció, tehát hogy egy jól működő kapcsolótábla mozgassa az energiát strukturált idegrendszerünkben. Fizikai vagy érzelmi egyensúlyunk itt már másodlagos. Mindezt szem előtt tartva, relatív teljesítményünk is másodlagos lesz, gyakorta veszélyeztetve a blokkolt vagy nem megfelelő energia utak által.

 

Stagnálásból áramlásba

Életünk traumái, örömeink, érzelmi vagy fizikai sérülései módosítják eredeti energia kapcsolónkat. Tehát a mi döntésünk, hogy együtt élünk -e azzal, amit megváltoztattunk, vagy megváltoztatjuk azt, amit nem szeretünk az életünkben.

Ennek a megközelítésnek az a szépsége, hogy a meridián kapcsolótáblák újraindíthatók. Tudatosságra van szükségünk ahhoz, hogy megértsük a kapcsológombok bekötését.

Tudatosságra van szükségünk ahhoz, hogy megértsük a kapcsolótáblánk bekötését. Szükségünk van intelligenciára, értelemre, hogy elképzeljük, mi hoz változást. Pihenésre és elmélkedésre van szükségünk ahhoz, hogy a TCM -től tanult eszközök segítségével internalizáljuk igényeinket. A lényeg, hogy átitrányíthatjuk meridiánjaink energia vágányait a haragból a növekedésbe vagy a stagnálásból az áramlásba. Képességünk arra, hogy megváltoztassuk vagy átalakítsuk döntéshozatali alkalmasságunkat, mindaddig adott, amíg működő meridiánrendszerünk van.

Csörgő Attila:Professzionális sportolókkal, vezetői csapatok legkiválóbb szereplőivel vagy éppen házassági káoszban élő párokkal szerzett 25 éves tapasztalatom alapján avantgardista megközelítést alkalmazok. Három különböző helyzet, amelyek összefüggenek. A legjobb sportoló, a menedzser, a nyerő páros, egyenként mind TUD valamit. Nyerni azt jelenti, hogy fejlődni kell. Fejlődni azt jelenti, hogy új nézőpontot ismerünk, tanulunk meg vagy eltávolítjuk azt, ami akadályoz bennünket abban, hogy jobbak legyünk.” 

Várom jelentkezésed, kérdésed, ha úgy érzed megszólított a program, ha szeretnél a klisék mögé látni, kihozni magadból a legjobb teljesítményt vagy “elemedben lenni”, egyéni hollisztikus terápia, walking, sétáló coaching, párterápiás találkozó alkalmakon! Angol, német és magyar nyelven, immár Magyarországon is! csorgo@icloud.com

Csörgő Attila, TCM Practitioner, terapeuta, Medical consultant, medical journalist, egészségügyi tanácsadó -Health medical services. Mediátor, holisztikus szemléletű coach, NLP mester, a Wanderlee párkapcsolati REboot programjának vezető szakértője, anyanyelvi szinten tart angol és német programokat. A Wanderlee vezető tanácsadója.  A Wanderlee Magyarország Szervezetfejlesztő és Rekreációs KFT. 2013 óta bejegyzett Felnőttoktatási intézmény.

 

REboot a párkapcsolatban, blogbejegyzésünkből idézzük:

Egy intelligens házasságban vagy bármilyen elkötelezett párkapcsolatban, már mindkét fél ösztönösen felismerte az erősségeiket és szükségleteiket, amelyeket egy partnerségbe, az együttműködésükbe behoztak. Azt is felismerték, hogy partnerük két dolgot ad: kompenzál és javít. A kölcsönös egyensúly volt a lényege annak a mély érzésnek, amit mindig is vártak, az egyedülálló kapcsolódást és az IGAZI megélését. Idővel mindkét fél beolvad ELEMI pozíciójába, és a kettőből egy új, nagyobb holisztikus körforgássá válik az állandósult energia. Új elemciklus született, amely évtizedekre összekapcsolja a résztvevőket.

Tudj meg többet a praktikus, rendszerszemléletű támogató folyamatainkról és rólunk, olvass cikkeinkbe! wanderlee.hu/blog

kérdéssel bejelentkezéssel, keressetek minket bátran, a vsylvia@wanderlee.com címen is.

Reboot extra

Kis létszámú csoportok, különleges helyszínek, inspiráló tudásbővítés és személyes fejlődésedet támogató életre szóló kreatív kaland!

Wanderlee Creative Adventure & REboot Retreats

Olaszország- Friulia, Spanyolország -Marbella, Ausztria- Tirol!  programok, időpontok bővebben itt.

reboot wanderlee
Marbella coaching wanderlee
olasz coaching reboot
olasz coaching reboot