+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Légy jelen a testedben és az életedben!

– Selfcare és Mindfulness a hétköznapokban

Selfcare, egészség tudatos szemlélet és mindfulness integrál szemléletben.

“Csak azon a napon hajnalodik, amelyen ébren vagyunk. Henry David Thoreau”

Varga Sylvia

Humán fejlesztő, designer, kreatív messenger, mindful coach

Tudatos jelenlét a mindennapokban- avagy „Mindfulness” a gyakorlatban

Egyre többet hallunk, (és ennek mi örülünk) a mindfulness módszeréről, az „itt és most” megéléséről, meditációs technikákról, tudatos jelenlétről számos fórumon. A jelen megélése, egyben a slow-life mozgalom fókusza is egyben, mely egy felelősebb, tudatosabb életmód, étkezés, vásárlás gyakorlására mozgósít. Sokan küzdenek alvászavarral, szorongással, stressz tünetekkel, koncentrálási nehézségekkel és szeretnének gyógyszerek nélkül, személyes megoldást találni, nekik a Mindfulness meditációt vagy az MBSR t mint stresszkezelő módszert javasolják. Mit jelent mindez, mit hozhat az életünkbe, a munkánkba, a kapcsolatainkba az éber jelenlét gyakorlása?

Felgyorsult világban és extroveltált kultúrában élünk, ahol figyelmünk inkább a környezetünkre irányul, mintsem önmagunkra.

Mi most egy egyéni iránytű kialakításának lehetőségét adjuk és egyben egy önsegítő eszköztárat állítottunk össze. Mindez szakértők közreműködésével gyakorlatorientáltan bemutatja a tudatos jelenléten alapuló, integrál szemléletű támogató módszerek színes palettáját. Sokakban felvetődnek az alábbi kérdések, sokan szeretnének elsajátítani egy olyan módszert ami segítő, önsegítő vándorbotjuk lesz a hétköznapokban.

  •  Ez egy kurzuson elsajátítható meditációs technika vagy egy életforma?
  •  Hogyan alkalmazható mindez a hétköznapokban? Hogyan lehetünk „jelen” legyünk életünk minden fontos pillanatában?
  •  Mit jelent a fókuszáltnak és mit jelent jelen lenni?
  •  Mindenki tud meditálni? Vagy ez csak a szerzetesek és guruk sajátja?
  •  Valóban befolyásolja az agyunk működését a meditáció? Melyik meditáció milyen hatással bír, kinek mit érdemes elsajátítani?
  •  Mi az amit a harcművészet mestereitől megtanulhatunk a hétköznapok Békés Harcosaiként?

A stresszhelyzeteket aligha kerülhetjük el 

Életünk válságos küzdelmeiben magunkra vagyunk utalva, hogy a mindennapos stressz-helyzetekkel viaskodjunk. Magunk dönthetünk arról, hogy használjuk-e az évezredeken át kevesek kiváltságaként elérhető és mára közkinccsé vált nagy hatású önfejlesztő, önsegítő eszközöket. Használjuk-e saját, eddig kihasználatlan lehetőségeink felszabadítására, rejtett erőink felszínre hozására.

Hogyan segít bennünket a Selfcare és egészség tudatos szemlélet integrál szemléletben tréning?

A vándorbot – azaz a segítő technika sokféle formát ölthet, mindenkinek meg kell találnia az alkatához, habitusához illeszthető módszert. Ebben is segít a programunk, de aki a témával mélyebben szeretne foglalkozni, tehát önmaga elemi megismerésére törekszik, annak az ELEMedben vagy tréninget is javasoljuk, mely az 5 Elem szinergikus működésén alapszik.

tehát mivel ismerkedünk meg a programon?

Éberség-fejlesztő fókuszáló és koncentráló módszerek – amelyek élesítik és erősítik figyelmünket

Nyugtató, lazító relaxációs módszerek – amelyek megnyitnak és befogadóvá tesznek bennünket a változásra

Imaginációs technikák – melyekkel megszabadulhatunk a múlt béklyóitól és tisztán magunk elé vetíthetjük a jövőt

Test-tudat coaching- hogyan “társalogjunk” a stressz-terheléstől szenvedő testünkkel.

Akarat-építés, én-erő fejlesztése, erősítése – mely hajtóanyaga lesz utazásunknak a jövő felé.

fontos: beszéljünk a meditációs módszerek három alapvető típusáról – működési mechanizmusaikról, és az agyfiziológiai hatásaikról is. Mivel a Zen, Mindfulness vagy éppen TM Transzcendentális meditáció bizonyítottan más, más, viselkedési eredményeket hoz, eltérő alkatnak lehet eredményes.

Kiknek van szüksége a „vándorbotra”?

Azoknak akik szeretnék saját maguk egyedi önsegítő módszerét kialakítani, a „ saját szépen faragott vándorbotját” megalkotni,  profi segítők támogatásával.

Azoknak, akik úgy érzik elvesztek a számos relaxációs, meditációs technika és önsegítő módszer sűrűjében.

Addikciók jelentek meg az életükben (játék, ital, technika..)

akik nap mint nap, pörgős, felgyorsult életet élnek

Mindenkinek, akik felelősek önmaguk és környezetük harmónikus működéséért.

Milyen problémák esetén hasznos?

–       túlterheltség, kiégés

–       alvászavarok, elalvási és átalvási problémák

–       szorongásos tünetek

–       túlzott stressz terhelés

–       felesleges rágódás, rumináció

Számos kutató és eszköz megismerését tűzzük ki célul, a fejlesztő tudásbővítő programon. Most Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szavaival búcsúzva 3 fontos teendőről, sosem feledkezzünk meg: “Felelősség önmagunkért, pozitív kihívásként szemlélt stresszhelyzetek, megküzdési bátorság – e három teendőről sose feledkezzünk meg!”

4 alkalmas tanfolyam vagy 2 napos program, elvonulás keretében.

4 alkalomból álló tanfolyam, egyedülálló és hiánypótló! A kis létszám miatt személyes hangvételű, lehetőséget ad a szakértőkkel való kommunikációra. Minden alkalommal egyedi gyakorlatokat is végzünk, bemutatunk a tudásbővítés mellett! 10 fő körüli kis létszámú csoportokban (min 8 fő esetén induló csoportok), hétköznap esténként, 2 és fél órában, 18-20.30h. vagy reggelente induló programok. Minden alkalommal más technika mutatkozik be. Alkalmanként 2 szakértő is vezeti a csoportot. Holisztikus terapeuta, pszichológus, mindful és test tudat coach, meditációs szakértő. Igény szerint a későbbiekben egyéni konzultációra is lehetőség van a szakemberekkel. A kurzus egyedi és gyakorlatorientált tematikájú. további információk: vsylvia@wanderlee.com

Reboot extra

Kis létszámú csoportok, különleges helyszínek, inspiráló tudásbővítés és személyes fejlődésedet támogató életre szóló kreatív kaland!

Wanderlee Creative Adventure & REboot Retreats

Magyarország, Olaszország- Friulia, Spanyolország -Marbella, Ausztria- Tirol!  programok, időpontok bővebben itt.

reboot wanderlee
Marbella coaching wanderlee
olasz coaching reboot
olasz coaching reboot