+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

holisztikus szemléletű támogató folyamatok I.

NLP és MeDIÁCIÓ eszközei a coachingban

A Mediáció és az NLP eszközeinek alkalmazása áttörő eredményeket hozhat a támogató folyamatokban, a coachingban, a segítő beszélgetésekben. A holisztikus megközelítés azonban sokaknak nem egyértelmű. Dinamika és eszközök c. programunkon a nemzetközi gyakorlatban szerzett, majd 30 évnyi tapasztalatát és tudását osztja meg szakértőnk, először Magyarországon.

#NLP #coaching #mediáció # #tudatosság #szemlélet #flow #innováció #hatékonyság #támogatás #jólét #fejlődés #változás #beszélgetés

Csörgő Attila

Csörgő Attila

Wanderlee Vezető tanácsadó Partner

Holistic Health &TCM Practicioner, Mediator, Longevity Medical consultant.

„Az élet maga a dinamika, naponta formálódik. Egyéni életünket meghatározza, hogyan tudunk együtt áramolni az állandó változással. A.Cs.”

 Elemi fejlődést támogató eszközkészlet bővítés holisztikus szemléletben

🎯 Coachoknak, vezetőknek, segítő szakembereknek, tanácsadóknak

Ismerje meg, hogyan bővítheti a támogató, coaching eszköztárát, az

  • NLP, MEDIÁCIÓ, Mindfulness hatásos eszközeivel kombinálva,
  • HOLISZTIKUS megközelítésben,
  • Nemzetközi tapasztalatú, TCM terapeuta, Health mentor, NLP mesteroktató, mediátor egyedi programján, Ausztria és USA után először Magyarországon.

“a siker, a haladás, nem csak a motivációból és a kreatív gondolkodásból táplálkozik, hanem sok esetben a múltbeli szorongásos áramkörök átprogramozásának és pozitív energiatöltéssel való helyettesítésének képességéből is. A.CS.”

 

Mit hozhatnak egy coaching folyamatba a megismert eszközök és a holisztikus szemlélet?

  • intenzív támogatást és új perspektívát adnak az elakadások értelmezésében és feloldásában
  • erősebb kapcsolódást képesek kiépíteni önmagával, ügyfelével és dilemmájával.

Programjaink célja:

Megismertetni a holisztikus SZEMLÉLET alkalmazásának jelentőségét a támogató beavatkozásokban

Bemutatni a Holisztikus Mediáció, az NLP, a Tudatos Jelenlét alapú támogatás eszközeinek innovatív integrálását a gyakorlatban.

 

A Mediáció, az NLP, a  eszközeinek alkalmazása áttörő eredményeket hozhat a támogató folyamatokban, a coachingban, mindez már ismert, a professzionális segítők, vezetők, a fejlesztés és tudatos fejlődés iránt elkötelezett egyének számára. A holisztikus megközelítés azonban sokakban nem egyértelmű, még nehezen értelmezhető. Programjainkon támogatjuk a nyitott szemlélettel fejlődni vágyókat az holisztikus megközelítés elmélyítésében és az egyéni eszköztár kibővítésében, csiszolásában. Fejlesztjük, nem kiképezzük a segítőket

Miért érdemes több szinten fejlődni segítőként, vezetőként?

A Coaching különböző típusai és az NLP adott módszerek mesteri elsajátításán alapulnak, az eszköztár folyamatos bővítése mentén, míg a MEDIÁCIÓ egy eszközkészletet használ az intuitív tudatosság felébresztésére.

A kihívások és krízisállapotok elkerülhetetlenek, ha valami állandó mozgásban van. Az egészséges áramlás folyamatos működtetéséhez érdemes segítőként is megújulni, új eszközöket elsajátítani.

Miért fontos szerintünk napjainkban a holisztikus megközelítés?

A mesterien elsajátított eszközök Önmagukban is jól teljesítenek egy stabil helyzetben. Válság üzemmódban azonban folyamatosan egyensúlyt kell teremteniük magunkban és a folyamatainkban. A folyamatos reflexió és cselekvés esszenciája, megteremtése kiemelten fontos egy gyorsan változó időszakban. Rátalálni egy működő, természetes, ritmikus ciklusra, amely egy kapcsolat vagy szervezet működésének, JÓLÉTének alapja. A reziliens, rugalmas működés képes olyan környezetet teremteni, amely elősegíti a fenntartható növekedést. A krízisállapotok elkerülhetetlenek, ha valami állandó mozgásban van. Az egészséges áramlás folyamatos működtetéséhez érdemes segítőként is megújulni, új eszközöket elsajátítani. A holisztikus szemlélet a mi narratívánkban a tudomány legfrissebb felismeréseit és az ősi bölcsességet egyesíti. A tudás és az intelligencia különböző formáinak szintézise, legyen az tapasztalatokon alapuló tudás, érzelmi és intuitív bölcsesség vagy kognitív tudás.

Dinamika és eszközök

4 fél napos modulból álló programunk fő témái

Milyen eszközöket, milyen célból alkalmazhatunk, ha rendszer szinten szeretnénk folyamatokat és egyéneket támogatni? Fő modulok:

MEDIÁCIÓ  a holisztikus megértés megközelítése

A mediáció célja egy helyzet vagy személy iránti megértés és empátia tudatos fejlesztése. A mediációs folyamat, a teljes kép ítélet nélküli értelmezése, egy olyan folyamat, amely a jelenlegi konfliktusokat vagy egyensúlyhiányokat holisztikusan az öt alap, természeti elemhez igazítja. Ez egyfajta képesség a gyenge vagy hiányzó elemek befogadására, hogy egy teljes ciklust hozzunk létre, amely végül természetesen áramolni kezd.

NLP – a memóriabank felülírása, átkeretezése

A múltbeli emlékeink újraprogramozása lehetséges, az érzelmi töltés megváltoztatása neurolingvisztikai újraprogramozás (NLP) segítségével. Minden múltbeli tapasztalatainknak, legyen az jó vagy rossz, van egy közös vonásuk. Mindegyikük be van csomagolva agyunk memóriabankjába, mint egyformán fontos, valós események. Akkor és ott, ezek történtek velünk. Lehetséges azonban, hogy más kontextusban történtek meg? Például, az elhaladó busz, mely megpróbálta elkerülni a mély kátyút úgy, hogy hirtelen egy víztócsába hajtott, amely vízsugarat fröcskölt a járda felé. Véletlenül ott voltál. Megdöbbentett az elhaladó busz zaja és a hirtelen rád zúduló váratlan vízfröccs. Bár nem voltál veszélyben, mindkét elem erős szorongásos reakciót váltott ki belőled. Az élmény már rég feledésbe merült, de az általa létrehozott áramkör még mindig NAGYON aktív. Előfordulhat, hogy ezután valakinek hasonló aggodalomra adhat okot egy váratlan vizes élmény, egy hangos busz vagy éppen a járdaszegély közelében lépkedés.

Az ilyen múltból származó szorongásos áramkörök blokkolhatják a jövőbeli tevékenységet azáltal, hogy az eredményeket halogatásra, az együttműködést pedig perre vagy  megtorpanásra változtatják. Tehát a siker, a haladás, nem csak a motivációból és a kreatív gondolkodásból táplálkozik, hanem sok esetben a múltbeli szorongásos áramkörök átprogramozásának és pozitív energiatöltéssel való helyettesítésének képességéből is

REZILIENCIA és Mindfullness – a Mentális rugalmasság fejlesztése

Rugalmasság és nyugalom, hasonló a hosszútávúszáshoz. Ritmikus ciklus jön létre a karok, a test és a légzés között. Minden kiegyensúlyozódik a légzés és mozgás által. A folyamat ritmikus és dinamikus, a víz által keltett ellenálláson keresztül halad előre. Nem könnyű,energiabefektetést igényel, de minél ritmikusabb a mozgás, annál kevesebb erőfeszítésre van szükség a továbbhaladáshoz.

A tudatos jelenlétet igénylő, mindfulness gyakorlatok hasonló fókuszt és mozgást eredményeznek. A lelki nyugalom mentális rugalmasságot teremt. Az integrál szemléletben kialakított tudatosságunk emelésével még hatékonyabban azonosítjuk be a berögzült szokásokat, miközben kialakítjuk az új irányok felé elmozdulás lehetőségét is. Mindezt egy időben működtetve. A múltbeli működésünk elengedése így sokkal könnyebben és tudatosabban mehet végbe, miközben párhuzamosan megteremtjük a továbblépés új útját kliensünkkel.

NEUROPLASZTICITÁS – agyi hackelés az innovatívabb, friss gondolatokért

Egyre több kutatási publikáció elemzi agyunk figyelemreméltó tulajdonságát, ahogyan képes a különféle szenzoros tapasztalatok hatására újraszervezni magát. Mindez, agyunknak azt a képességét jelenti, amint az életünk során a tapasztalatokra reagálva képes alkalmazkodni, módosítani, megváltoztatni és szerkezetét és működését egyaránt. A változatosság kezelésének képessége, egyben a változás képessége. A kutatók szerint a kivételes kreativitás a véletlenszerűbb kapcsolódáshoz társult globális szinten, a távoli agyi csomópontok összekapcsolásával valósul meg. Amennyiben nyitottak vagyunk, rendszeresen kilépünk a mentális komfortzónánkból és kreatív tevékenységekkel váltjuk ki a távoli kapcsolatban lévő agyi régiók aktiválását, akkor ezek a távoli, véletlenszerű kapcsolatok erősíthetőek. A kutatások mind azt jelzik, hogy nem számít hány évesek vagyunk, fejleszthetjük kreatívitásunkat, alkalmazkodhatunk és újíthatunk!

Miként épül fel egy modul a Dinamika és eszközök képzésen?

Tudásbővítés- esettanulmány- gyakorlat. A módszer fő fókuszainak és szakmai követelményeinek megismerésén túl, minden téma kapcsán a tréner a saját, majd 30 éves tapasztalataiba, egyedi esetekbe és az alkalmazott eszközbe ad bepillantást. Minden modulban konkrét eszközöket és gyakorlatokat ismernek meg és próbálnak ki a résztvevők. Ideális esetben a hetente elvégzett modulok között, praktikus házi-feladatokat is elvégeznek, kapnak a tanulók. A modulok elvégzésének megnevezésével oklevelet kapnak. A témának köszönhetően, egy elkötelezett, fejlődésre nyitott csoportból igazi közösség épül a program végére.

A programot vezeti: Wanderlee Magyarország Dinamika és eszközök c. programját Csörgő Attila holisztikus szemléletű gyakorló terapeuta (Holistic Health &TCM Practicioner, Mediator, Longevity Medical consultant) NLP mesteroktató dolgozta ki.  Health coachként, mediátorként kiemelkedő sportolókat és menedzsereket támogatott, széleskörű nemzetközi tapasztalatának és gyakorlati tudásának  köszönhetően, számos izgalmas esetébe enged betekintést először Magyarországon. “25 évig éltem, dolgoztam Innsbruckban, előtte az Egyesült Államokban, ahol felnőttem – sokaknak segítettem testi és lelki egészségük újjáélesztésében. Léteznek orvosi kezelések, medicinák, amelyek “korrigálják” a fizikai egészséget, a vitalitáshoz, a jól-léthez, azonban mentális rugalmasságra, sokszor elemi szemléletváltásra is szükség van. Holisztikus tanácsadásom fókuszában: egészség-tudatosság, teljesítményfokozás, életmód és szemléletváltás, szorongások és blokkok oldása, Longevity- az egészséges hosszú élet stratégiája. 3 nyelven támogatom klienseimet, élőben és online is, jelenleg budapesti bázisról.  bővebben: https://wanderlee.hu/csorgo-attila-tcm/ a

program díja: 4x fél nap program, 4x 35.000 Ft +áfa= 140.000 Ft+áfa /fő

Dinamika és Eszközök c. 4x fél napos képzés –

indul: Budapest, június 7, majd: 14., 21., 28. szerda du. 16h-tól- 19hig., a képzés élő jelenléti oktatás. helyszíne a 3. kerület vagy 11. kerületben található oktató terem, a képzés résztvevőinek létszámától függően változhat. – maximum 14 fővel. Biztosítsa helyét a kis létszámú programunkon a befizetéssel, jelentkezését várjuk: vsylvia@wanderlee.com

A júniusi bevezető árú képzés lesz. Az őszi következő program a fenti tematikával: szeptember 5.-én indul., melynek díja: 192.000 Ft+áfa /fő

A Wanderlee Magyarország képzésein, idén 20 éve már, igyekszünk a legfrissebb tudást és legizgalmasabb szakértőket bemutatni. A résztvevők bizonyos programokon online találkozhatnak további szakértő partnereinkkal is az Egyesült Államokból, akik neurológusként illetve egészségpszichológus szakértőként vezetnek intézményt és támogatnak menedzsereket hosszú évek tapasztalatával. Vállalati & egyéni JÓL-lét, wellbeing, rekreáció, Reboot, Longevity témában, valamint az INNOVÁTOR szemléletváltó workshop és coaching programokról is további cikkeket olvashat a Wanderlee szemléletváltó Blog oldalán és a weboldalon. Kutatási és kreatív szemléletváltást támogató témákról pedig a Creaticity Kutató Intézet partneri oldalán. Kérdés esetén, várjuk érdeklődésüket emailben: vsylvia@wanderlee.com és csorgo@icloud.com címen.

MÉRD fel az INNOVÁCIÓS KÉPESSÉGED egy világon egyedülálló, tudományosan megalapozott MÉRŐESZKÖZ segítségével!

Az Innovator Mindset ® –

a személyes fejlődés és átalakulás katalizátora!

Egyedülálló mérőeszköz és kutatáson alapuló holisztikus megközelítés, mellyel az előrehaladásod, a szemléleted fejlődése MÉRHETŐ! 

Találd meg a leginnovatívabb gondolkodású vezetőket, kollégákat a vállalatodba, a projektedhez!

Innovator szemlélet Mindset

Kapcsolódó írások, blogcikkek

Sétálj Velem
Sétálj Velem

Sétálj Velem  Önfelfedező séta TCM terapeutával    Fedezd fel a természetes FLOW forrásod, az 5 Elem rendszerében! Szeretem azt a kifejezést, hogy „sétáljunk egyet", ugyanis mozdulataink, beszédünk és arckifejezéseink már egy röpke séta alatt is képesek elárulni,...

read more
Bevezetés az 5 ELEM elméletébe
Bevezetés az 5 ELEM elméletébe

bevezetés az 5 elem teóriába  5 perc olvasás, tudásbővítés    Öt ELEM, melyek egyensúlyba hozzák azon elemek erősségeit vagy gyengeségeit, melyekre hatással vannak. Minden ilyen természetű energiaáramlást összefoglaló néven ÉLETNEK hívunk.  Az Emberek a vonzás és...

read more