+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Miért most? -“Why the bad timing?”

“A folyamat már javában zajlott a mélyben, mielőtt a felszínre került volna. A viharnak mindíg vannak előjelei.” Az 5 természeti Elemből álló ciklus keleti gyógyászatban is alkalmazott elméletének megismerésével, nemcsak észrevehetjük, hol akadtunk el, hanem ami még előremutatóbb, olyan eszközöket is megtanulunk alkalmazni, amelyek beindítják az egészséges az áramlást. 

Csörgő Attila

TCM orvos, terapeuta, mediátor, health coach

Miért most, miért én? Te hiszel abban, hogy vannak időszakok, amikor a “rossz dolgok”, szerencsétlenségek  egyszerűen csak megtörténnek velünk? A látszólag semmiből egyszer csak hatalmas nézeteltérés bukkan fel a partnerkapcsolatodban, ráadásul még egy sosem feltételezett üzleti probléma is felszínre kerül. Bevillan, hogy elszalasztottál egy ragyogó lehetőséget, amire régóta vártál. A következmény persze olyan úton halad, amelyet lehet, hogy már Te is bejártál.

Ilyenkor tesszük fel a kérdést magunknak: miért most, miért én, vagy ami még rosszabb, miért megint? A stresszt és a haragot valószínűleg üresség érzet, enyhe depresszió követi.

Okos vagy. Fókuszált vagy, olyan, aki képes azonosítani a személyes gyengeségeit és ráadásul a szociálisan intelligensen próbálsz reagálni, működni a kapcsolataidban. Ennek ellenére ismét egy totális káosz kellős közepén találod magad. Persze mindig a legrosszabbkor jön mindez, de mit mutat valójában a rossz időzítés (bad timing), ha picit mélyebbre ásunk? Véletlenül történt, ez így együtt, a körülmények furcsa összjátéka vagy a bolygóállás a felelős?

Bármelyik előfordulhat, de most inkább engedd meg, hogy elmagyarázzam, miként látom mindezt én. Kezdjük a rossz időzítés részével. Először is, soha nincs jó ideje a rossz híreknek. Általában vannak jelei egy viharnak, amelyet nem vettünk észre. Az éberségünk takarékon működött. Néhányuknak azonban már az arcára volt írva. Egy közeli barát vagy szövetséges már észrevette, az is lehet, hogy utalt rá, de Te figyelmen kívül hagytad  az üzenetüket. Az álmaid ébresztő jeleket küldhettek, de „csak álomként” fogtad fel  őket. Az izgatottság, a frusztráció és az alvászavar valószínűleg egészen jó kis előjelek voltak, de a lassan már a napi rutinod részévé váltak. Az időzítés ezért elkerülhetetlenül pontos volt, mint ahogyan a víz mindíg felforr a forrásponton.

Röviden, a folyamat már javában zajlott a mélyben, mielőtt a felszínre került volna. A tudatos jelenlét és az időnkénti újraindítás vagy “reboot” , ahogyan mi használjuk, megakadályozhatta volna a járvány kirobbanását. 

Újraindítás és fejlődés Elemi szinten

Mit tehetünk a következő kaotikus epizód megakadályozásáért, hogyan indíthatjuk újra a rend-szerünket? Mit tanulhatunk a “nyertesektől”, azoktól akikről azt látjuk hogy állandó “flow”-ban vannak? Professzionális sportolókkal, vezetői csapatok legkiválóbb szereplőivel vagy éppen párokkal szerzett 25 éves tapasztalatom alapján avantgardista megközelítést alkalmazok. Három különböző helyzet, amelyek összefüggenek. A legjobb sportoló, a sikeres menedzser vagy éppen a nyerő páros, egyenként mind TUD valamit. Nyerni azt jelenti, hogy folyamatosan fejlődni kell. Fejlődni azt jelenti, hogy képesek vagyunk új nézőpontot felismerni.

A szemléletfejlődés során, nagyon röviden összefoglalva, eltávolítjuk azt, ami akadályoz bennünket abban, hogy jobbak legyünk. Az újraindítást támogató coaching folyamatokban praktikus gyakorlatok által, könnyen felismerhetjük, hogyan és mennyire értjük Magunkat, partnerünket a kapcsolatainkat. Nagymértékben támaszkodunk az ÖT Elem elméletére, mint az érzelmi áramlatok modellezésének tökéletes eszközére. Gyakoroljuk, hogy egy hiedelem hogyan alakít ki magatartást moduláló attitűdöt. Megmutatom, hogyan lehetséges mindez fordítottja. Hogyan ismerhetünk fel viselkedésünkből azt a visszatérő attitűdöt, amely mindig ugyanolyan rögzült hozzáállást tükröz. Tovább haladva ezen az úton, bemutatom, hogy mindez hogyan befolyásolja meridiánrendszerünket, ami hatással lehet partnerkapcsolatunkra, egészségünkre, érzelmeinkre, kommunikációnkra, életmódunkra és teljes életünkre. A folyamatunk azt tükrözi, hogy gondolkodásmódunk melyik Elemre összpontosít.

Az egészséges egyensúly a mozgásé. Egyik Elem táplálja a másikat, állandósítva az élet ciklikus körforgását. Néha blokkolunk és félelmet, haragot vagy keserűséget érzünk. A természetes folyamat megszakad, és az energia egy Elemben stagnál. Ha az energia zűrzavaros vagy blokkolt marad, akkor elkezdünk reagálni annak az elemnek a hozzáállásából, amelyben megrekedtünk. Az általunk használt szavak, cselekedeteink, testmozgásunk pedig a szokásainkat és viselkedésünket tükrözik. Az öt elemből álló körforgás megismerésével és tudatosításával nemcsak észrevehetjük, hol akadtunk el, hanem ami még előremutatóbb, olyan eszközöket is megtanulhatunk alkalmazni, amelyek beindítják az egészséges az áramlást. Az egészséges áramlás, az egyensúly pedig strukturált, és ezért kiszámítható. Ugyanaz a dinamikus folyamat, amelyet a kvantumfizika, a biokémia, a matematika és az idegtudomány is leír. Bonyolult és egyben olyan egyszerű, ahogyan egy kétéves gyermek megtalálja a balanszot, és megáll a lábán. 

REboot programok, Én-coaching tudásbővítés, Öngyógyító felismerések, haladó önismereti utazóknak és professzionális segítőknek TCM orvos, egészség coach, Longevity szakértő vezetésével

Várlak csoportos programjainkon, személyes vagy páros tanácsadásra , ha úgy érzed megszólítottak a gondolatok! A nyár folyamán ingyenes Reboot találkozókat is szervezünk, kövessétek Fb oldalunkat ahol folyamatosan tájékoztatunk a helyszínekről. Csörgő Attila, TCM orvos, mediátor

#egészség #öngyógyítás #selfhealing #selfcare #traditionalmedicine #energia #tcm #meridián #flow coaching #selfcoaching #wellbeing #health #longevity

Reboot extra

Kis létszámú csoportok, különleges helyszínek, inspiráló tudásbővítés és személyes fejlődésedet támogató életre szóló kreatív kaland!

Wanderlee Creative Adventure & REboot Retreats

Olaszország- Friulia, Spanyolország -Marbella, Ausztria- Tirol!  programok, időpontok bővebben itt.

reboot wanderlee
Marbella coaching wanderlee
olasz coaching reboot
olasz coaching reboot