+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Kreatívan agilisabban?

Az agilitás kreatív újragondolásával a transzformációs folyamatok hatékonysága látványosan nő.

Varga Sylvia

Szervezetfejlesztő, designer, kreatív messenger

Tűzoltók és békés harcosok

More creatively, more agilely? #organisation #agility #creativity #innovator #mindset #warrior

Kreatívan agilisabban vagy agilisan kreatívabban? Mindkettő igaz, szemlélet kérdése. Ami biztos, a  szervezeti kreativitás fejlesztése, feltérképezése, a vállalat innovációs hatékonyság erősítésének első lépése, origója. Egy kreatív szervezet gyorsabban tanul a vetélytársainál és rugalmasabban reagál. Az agilitás kreatív újragondolásával, a transzformációs folyamatok hatékonysága látványosan növelhető. A kreatív szemléletváltás, az egyéni erősségeket, a sokszínűséget felkaroló, intelligens szervezeti kultúra alapképessége. Egy olyan egészséges klíma, amely megfelelő környezetet teremtve virágoztatja a kreatív gondolatokat és azokat hatékony, agilis innovációs folyamatba tereli. Ez a struktúrált kreatívitás lényege. Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk a szervezetet, a törzseket alkotó személyeknek az egyéni 

Innovációs hatékonyságunkat és kreatív problémamegoldásainkat nagymértékben meghatározza, hogy miként állunk hozzá egy témához, milyen megközelítéssel. A világjárvány által megdőlt világviszonyok, az új helyzet globális összetettsége, a komplexitás kezelése egyre inkább kreatív megközelítést, a megújulás rugalmas képességét igényli. A fejlődő szemlélet már nem elég, innovátor szemléletű kulcsemberek, vállalkozók és szervezetek tudnak győzedelmeskedni a komplex kihívások terepén.

Agilis működésünk fő húzóereje az innováció, ami az üzleti sikerek, eredményesség kulcs tényezője. Valljuk, hogy innovatív gondolkodásunk forrása a Kreatív Intelligenciánk. A szervezeti kreatív intelligenciánk (CQ) felszabadításával, olyan szemléletváltó folyamatot támogatunk mely meghatározó az innovációs képességünk kiteljesítése érdekében!

Azzal, hogy módszeresen dolgozunk a Kreatív Intelligenciánk növelésén, lehetővé tesszük, hogy szélesebb perspektívából, új felismeréseket és összefüggéseket ismerjünk fel. Az állandó változások rugalmasabb kezelését megkönnyíthetjük, ilyen módon és egyben mélyebb, rendszerszintűbb, holisztikusabb betekintést és iránytűt tudunk létrehozni a változások kezeléséhez. Az innovátor szemléletű vezetők, korunk kreatív békés harcosai. Az innovátor kulcsemberek kiemelkednek a változások bátor és éber vezetésével, a változáskezelés számukra nem tűzoltás. Te döntesz, “Tűzoltó leszel s katona” vagy kreatív harcos?”

2013 óta kutatjuk a sokoldalúan kreatív gondolkodók, menedzserek működését a Creaticity Intézet célzott interjúiban és felmérésekben. Felismeréseinket, a Wanderlee fejlesztő programjain keresztül ültetjük át a gyakorlatba. 2022 végén szeretnénk bemutatni tanulmányunkat “Innovators Game” címmel, mely összegzi az elmúlt évek tapasztalatait.

Az elmúlt években egyértelműen körvonalazódott számunkra, hogy a széles spektrumú intelligencia jelenléte és működése, mellyel leginkább jellemezhetjük, az általunk kiemelkedően újító szemléletűnek tekinthető innovátorokat. Az újító szemléletű kulcsemberek a szervezet minden szintjén megtalálhatóak, gyakran azonban csak saját víziójuk mentén, saját vállalkozásukban tudnak igazán kiteljesedni. Karrierútjuk, elismertségük nem feltétlenül lineáris út. Profiljukat vizsgálva,

  • a mentális rugalmasság,
  • a magas fokú fókuszáltság, éberség
  • az intelligenciájuk teljes spektrumon való mozgósítása, (beleértve itt a CQ, Kreatív Intelligenciát),
  • az állandó szenvedélyük együttesen vezet a csúcsteljesítményhez, természetesen a szakértelmen túl. A csúcsteljesítmény pedig, leginkább egy fenntartható, “tartós kreatív Flow” állapotból generálódik. Ez már egy másik gondolatmenet.

Kutatásaink tapasztalatait a gyakorlatban szeretjük, 3D-ben alkalmazni, erre a Wanderlee Magyarország programjaiban tudunk lehetőséget adni a vállalkozó szellemű csapatoknak. Az egyéni innovátor működés mérésére pedig egyedi tesztrendszert ajánlunk a régióban először.

Köszönjük Figyelmed! Olvass, böngéssz tovább blogbejegyzéseink között.

https://wanderlee.hu/szemlelet-es-kultura-blog/

WANDERLEE Mindset & Culture blog

oldalunkon olvashat aktuális gondolatainkról, programokról, érdekes kutatásokról és szemléletfejlesztő módszerekről. Milyen megközelítésben? A rendszerelvű  szemlélet és szervezetfejlesztés, a képzés, a Longevity Mindset, a Mindfulness, a team és egyéni integrál szemléletű REboot coaching, a holisztikus orvoslás elvei mentén. Kiktől? A humán menedzser, szervezetépítő, az orvos, a pszichológus, a kutató, a művész, az NLP mester, az integratív gyógyító, a mozgásművész tollából.


2022 Get Started

Legyen az innovációs stratégiád része a KREATÍV INTELLIGENCIA fejlesztése!

Ne engedd hogy a kihívások komplexitása kiégessen!

Hozd felszínre, fokozd és tartsd lendületben a szervezeted innovációs potenciálját! Hogyan?

Reboot extra

Kis létszámú csoportok, különleges helyszínek, inspiráló tudásbővítés és személyes fejlődésedet támogató életre szóló kreatív kaland!

Wanderlee Creative Adventure & REboot Retreats

Olaszország- Friulia, Spanyolország -Marbella, Ausztria- Tirol!  programok, időpontok bővebben itt.

reboot wanderlee
Marbella coaching wanderlee
olasz coaching reboot
olasz coaching reboot