+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Innovátor és békés harcos

A döntés a Tiéd, „Tűzoltó leszel s katona”… vagy kreatív harcos?  Varga Sylvia

 

o

Korunk békés harcosai

Az innovátorok korunk kreatív, békés harcosai. A változás és válságkezelés sokaknak harc az elemekkel, egyfajta tűzoltás, az innovátor szemléletű vezetők számára azonban kihívás és LEHETŐSÉG. Lehetőség a bátrabb, és formabontóbb megközelítésre. A problémák éberebb feltárására. A döntés adott, „Tűzoltó leszel s katona”… vagy kreatív harcos?

Innovációs hatékonyságunkat, problémamegoldásainkat nagymértékben meghatározza, hogy miként állunk hozzá egy témához. A fejlődő „growth” szemlélet napjainkban evidencia egy vezető számára, kiindulópont a túléléshez vezető kanyargós úton. A kiugráshoz ma több kell,  az INNOVÁTOR SZEMLÉLETŰ kulcsemberek, vállalkozók és szervezetek tudnak győzedelmeskedni a komplex kihívások terepén. A világjárvány által megdőlt világviszonyok, az új helyzet globális összetettsége, a komplexitás kezelése formabontóan kreatív és bátor megközelítést, a megújulás rugalmas képességét igényli.

Az új típusú innovátor szemléletű vezető, egyszemélyben harcos válságmenedzser és valódi innovatív kalandor. Kalandor mert olyan új terepekre kell eljutnia, amelyeket lehet még senki nem fedezett fel. Ő az, akinek adott a Kreatív Intelligenciája, széles perspektívája, rugalmassága de ugyanakkor struktúráltsága is, hogy képes legyen a komplexitást formabontóan kezelni!

Vallom, hogy innovatív gondolkodásunk forrása a Kreatív Intelligenciánk. A szervezeti kreatív intelligenciánk (CQ) felszabadításával pedig olyan szemléletváltó folyamatot indítunk be, mely meghatározó az innovációs képességünk kiteljesítése érdekében!

Az elmúlt években a CreatiCity Kutatóintézet interjúiból, felméréseiből egyértelműen körvonalazódott számunkra, hogy a Kreatív Intelligencia jelenléte és működése, mellyel leginkább jellemezhetjük, az általunk „kiemelkedően újító” szemléletűnek tekinthető, innovátorokat. Az újító szemléletű kulcsemberek a szervezetek minden szintjén megtalálhatóak, gyakran azonban csak saját víziójuk mentén, saját vállalkozásukban tudnak igazán kiteljesedni. Karrierútjuk, elismertségük nem feltétlenül lineáris út.

Kutatásaink tapasztalatait a gyakorlatban szeretjük, 3D-ben alkalmazni, erre a Wanderlee Magyarország programjaiban tudunk lehetőséget adni a vállalkozó szellemű vezetőknek, csapatoknak. Az egyéni innovátor típusú működés fejlesztésére és mérésére tréningünkön van lehetőség, 3 nyelven.

Köszönjük Figyelmed!

Ha felkeltette cikkünk az érdeklődésedet, olvass, böngéssz tovább blogbejegyzéseink között:

WANDERLEE Mindset & Culture blog     https://wanderlee.hu/szemlelet-es-kultura-blog/

Creaticity Kutató Intézet:  blog, CQ

CQ