BALANSZ COACHING – Integrál szemléletben, 

A jövő rajtad múlik, ahogy a hozzá vezető út is. A súlypont pedig az alapállás, ahol egyensúlyodat mindig uralni tudod. Egyensúlyban saját testünkkel, lelkünkkel, környezetünkkel, munkánkkal, magánéletünkkel, kihívásainkkal és rutinjainkkal.

célunk:Egyensúlyban önmagunkkal és környezetünkkel

Fókuszban 

  • belső világod és a környezeted
  • motivációid és tetteid közti összhang megvalósítása
  • éber jelenlét és tudatosság

Mikor lehet számodra hasznos a Balance coaching:

  • szeretnéd összehangolni szervezeti és egyéni céljaid munkádban,
  • szeretnéd felszínre hozni kreatív energiáidat vagy egy régóta dédelgetett álmodat, mielőtt túl késő,
  • elért, vagy éppen túljutottál a középkorúak “mid life” krízisén és szeretnéd tisztán látni életed második felében rád váró lehetőségeket,
  • túl sokat dolgozol és elfelejtetted megélni és élvezni az életed, megélni a jelent
  • vezetőként vagy kulcsemberként a kiégés fenyeget,
  • zsákutcában érzed magad, nem látod az előrelépés lehetőségeit

 

Egyensúly és kontroll – Balansz a stressz kivédésére és a Wellness elérésére

A stressz igazából a kontrollról – illetve annak hiányáról, vagy illúziójáról szól. Mi az, amit kontrollálni tudunk és mi az, amit nem. Erre felmerülhet bennünk a kérdés: akkor mindenhatónak kell lennünk? Nem. Amit nem tudunk befolyásolni, az önmagában nem veszélyeztet bennünket, ha pontosan tudjuk, hogy nem tudjuk… A fő probléma akkor áll elő, ha a kontrollálhatatlanság a vakfoltunk területén jelentkezik, téves ismereteink, vagy erős vágyaink vannak egy helyzettel kapcsolatban, aminek következményei számunkra váratlanok és így nehezen tudjuk feldolgozni, értelmezni, elfogadni.
Cselekedet, gondolat, érzés 
Cselekedeteinket mennyire tudjuk kontrollálni? Csaknem teljesen. Gondolatainkkal ugyanígy vagyunk.
Az érzésekkel másképp állunk. A különbség az, hogy gondolatainkat, tetteinket előzetesen tudjuk kontrollálni, míg érzéseinket utólag. Gondolataink, tetteink tőlünk függenek, érzéseinknek pedig nem tudunk irányt szabni. Próbáljuk csak ki, mennyire tudunk egy szempillantás alatt boldog lenni. Nem megy egykönnyen. Érzelmeinket csak keletkezésük után tudjuk megélni. Az érzések jönnek – és ha figyelünk rájuk, akkor konstatáljuk: „aha, most ezt érzem…”
Érzéseinknek nehezen tudunk irányt szabni. Ez nem baj. Probléma csak akkor van, ha érzéseink kontrollálatlanul mehetnek oda és úgy, ahova akarnak. Dühkitörés – partnerünk fele. Fájdalom – fejünkbe, gyomrunkba, szívünkbe. Itt ered a stressz.
Az egyensúly visszaállítása
Az egyensúly megteremtésének sok technikája van –melyek könnyedén vezetnek bennünket ahhoz a belső nyugalom-forráshoz, amely mindannyiunk számára adott.