+36 30 8461368 vsylvia@wanderlee.com

Te kiaknázod a legdinamikusabb belső energiaforrásod?

A Kreatív Intelligenciád, CQ (Creative Intelligence), felfedezése, az egyéni innovatív működésed megismerése és erősítése, a kirobbanó fejlődésed katalizátora lehet! Az innovatív hatékonyságod fejleszthető és mérhető! Bemutatjuk az összefüggéseket és azt, hogy miért fontos az integrált eszközrendszer és szemlélet a fejlődésünk szempontjából.

Alapfelvetésünk, hogy a kreatív ERŐD benned van, ahhoz, hogy képes legyél hosszú távon fenntartható pozitív változásokat vezetni, elindítani és fenntartani. Ehhez viszont fel kell fedezned, kiaknáznod és ápolnod, a legdinamikusabb, megújuló, belső erőforrásodat, a KREATÍVITÁSOD. Merj építeni a legdinamikusabb belső támaszodra, ERŐforrásodra, a Kreatív Intelligenciádra, ha szeretnéd kihozni magadból, a teljesítményedből a maximumot! A csúcsteljesítmény lehetősége ott van Benned, és nem kellenek külső “teljesítményfokozók”.

Racinális vs intuitív megoldások

Az emúlt években sokszor beszéltünk az Érzelmi Inetlligencia, EQ kiemelkedő fontosságáról már az üzleti sikereink szempontjából is. A Szociális Intelligenciáról, SQ sajnos már kevesebbet, pedig társas kapcsolataink és kapcsolódásunk alapja, melyről Goleman professzor a “guru” kutatásai alapján elgondolkodtató tudásbővítésre tehettünk szert. Sokaknak még az értelmi intelligenciánk az IQ -nk tesztjei jutnak eszükbe, az intelligencia említésére. A Kreatív Intelligencia felkarolását, az intuitív elme forradalmi hatásának bemutatását egyfajta küldetésemnek tekintem. A kreatív géniuszként emlegetett A. Einstein nem véletlenül utalt már arra a tényre, hogy “Az intuitív elme egy szent ajándék, a racionális elme pedig hű szolga. Olyan társadalomban élünk, ami a szolgát tiszteli, az ajándékról pedig elfeledkezik”. Nagyjából ezt a fontos felismerést kell szem előtt tartanunk, amikor az EQ és CQ jelentőségét vizsgáljuk. A világ leghosszabb longitudinális kutatása bizonyította azt a tényt, hogy a potenciális zseni bennünk lehet, amennyiben bizonyos IQ értéket elértünk, tehát nem feltétele és mutatója a kiugró kreativitásnak az extrém IQ. Mit gondolsz Te képes vagy, zseniális megoldásokat találni a kreatív energiáid felszabadításával?

Mi a CQ?

Kreatív intelligenciánk, innovativitásunk alapja, sok esetben sikeres működésünk egyik meghatározó pillére. Sajnos kevesen ismerik és elismerik, mint intelligenciát, pedig legalább annyira meghatározó mint az Érzelmi intelligenciánk, melynek számos aspektusáról egyre többet hallani az üzleti világban. Valljuk, hogy  innovatív gondolkodásunk forrása a Kreatív Intelligenciánk. Egyes üzleti gondolkodók kifejezetten az innovációs potenciállal azonosítják, mások szerint a CQ maga az univerzális intelligencia, mely egyesít és fejleszt olyan készségeket, amelyek egy probléma alapos elemzéséhez, egy ötletes megoldás kidolgozásához és a komplexitás kezeléséhez kell. Részletesebben olvashatsz a CQ felkarolásáról, kutatásáról a CreatiCity Intézet oldalunkon.

Hogyan induljunk? Énerőtől a kreatív izomépítésig

Elgondolkoztál már a Kreatív működésedről? Neked vannak bevált egyedi módszereid, arra, hogyan találd meg a legjobb megoldásaidat? Először is, tekintsük úgy, hogy bizonyos alapokra és időnként egy kis “rendszerfrissítésre”, REbootra ahogy mi nevezzük szükségünk van. Mit jelent az, hogy Kapcsolódj ÖnMAGadhoz és indítsd újra a “rendszert”? A hited magadban, a képességeidben, a motivációd és tudatosságod a céljaid iránt az egyik biztos alapkő. Nincs varázspirula, senki nem tud Neked segíteni és valódi szövetségeseket sem találsz, amíg nem hiszed el, hogy képes vagy. Természetesen az ÉnERŐ mellett a reális Önkép a második alapkő. Sosem leszel guru vagy világsztár egy olyan színpadon ami nem a tiéd. Már jó ideje megdőlt szerencsére az a mitosz, hogy a kreativitás az alkotó zsenik privilégiuma. Modern életünk minden aspektusában szükségünk van a kreatív energiáinkra, a problémamegoldásainkban, a bonyolult összefüggések felfedezésében. Naponta szembesülünk azzal, hogy szülőként, vezetőként, tanácsadóként, háziasszonyként, akár a kertünk megtervezésében, a lakásunk átrendezésében, a vasárnapi menű kialakításában eredetiséget várnak tőlünk, és jó esetben mi is magunktól. Igazán látványos és forradalmi eredményeket az innovatív működésedben valószínűleg az erősségeid mentén fogod tudni leginkább elérni. Azonban lehet, hogy számodra is egy új izgalmas, alkotó oldaladat fedezheted fel, ha megtornáztatod a kreatív izmaid! Ráadásul a kreatív izomfejlesztés is lehet több mint mentális fitness, kifejlesztheted az egyedi kreatív eszközkészleted a megtanult módszerekből.  Hisszük, hogy amennyiben összhangban vannak a tehetséged, motivációd és a tetteid, hihetetlen teljesítményre lehetsz képes, a kreatív erőd maximalizálásával.

Hogyan hozhatod felszínre a Kreatív Intelligenciád?

A kreatív Intelligencia egy olyan egyetemes és univerzális erőforrásunk ami “a világot mozgatja”. Eligazodhatunk a káoszban és megoldásokat találhatunk segítségével a legnehezebb kérdésekre is. Mégis hogyan hozhatjuk felszínre a legtöbbet a kreatív forrásból? Gyakorlással. Egyrészt folyamatosan dolgoztatva a kreatív izmainkat, strukturált módszerekkel, másrészt mentális technikákkal, harmadrészt az intuitív elménk működésének támogatásával. Fontos megjegyezni, hogy a tudatosság jelen esetben, nem kell hogy erőltetett,  görcsös mentális munkát takarjon! A tudatos munka lehet felszabadító és játékos is. Nem feledkezhetünk el izgalmas holisztikus módszerekről sem, amelyek természetes, ösztönös működésünkre és szinergiákra épülnek. Melyek lehetnek ezek? Ilyen a művészet, a mozgás, vagy az aroma terápia például. Vannak egyszerűen kivitelezhető, mindenki számára követhető praktikus tanácsaink is, melyek tudományosan alátámasztottak. Ilyen a természetben, technikai eszközöktől mentesen eltöltött minimum 5 órás túrázás például vagy a szekvencionális alvás. Meglepő eredményeket bizonyítanak a kutatások az álommunkát illetően, miszerint krízishelyzetekben intuitív stratégiák révén meglepően kreatív megoldások jönnek. De megemlíthetjük  az aroma terápia, az érzelmi olajok felszabadító hatását is. Remélem sikerült felkeltenem sokak érdeklődését, annak érdekében hogy innovatív módon szabadítsa fel kreatív energiáit.

“folyamatosan tanulva, tágítanunk kell kreativitásunk és tudatunk lehetőségeit, így képesek leszünk, lehetőséget látni a lehetetlenben életünk kihívásokkal teli időszakaiban is! Varga Sylvia“

A következtetés:

Innovatív megoldásainkat életrehívó, dinamikus kreatív erőforrásunk, újratölthető,  felébreszthető és fejleszthető. Fókuszálj az erősségeidre és tudatosan kezeld a gyengeségeidet. Az origó minden esetben az erősségeidből épülő, stabil kreatív ERŐD! Az erőd, pedig benned van. A józan ész, az önismeret, az ösztön és a gyakorlati tapasztalásokkal együtt segít kibányászni azokat az építőköveket, amelyekből a legstabilabb erődöd építheted fel! Mindenkinek vannak alkotó, építő energiái, amelyeket naponta használ, sőt minden áldott nap! Amíg mentálisan irányítói lehetünk az életünknek, egyfajta csodálatos alkotásunknak tekinthető a valóságunk, az ÉLETÜNK. Ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan ébren tartsuk az alkotó energiáinkat, megdolgoztassuk kreatív izmainkat. Legyen bennünk motiváció a kilépéshez a robotpilóta módon megoldó üzemmódból, ne érjük be a szürke megoldásokkal. A kreativitásunk sokoldalú, a kreatív energiánk felszabadítása pedig hihetetlen lehetőségeket és bőséget tartogat. Itt nem az anyagi javakban megmutatkozó bőségre gondolok elsősorban, hanem a teljességre amelyet megélhetünk. Természetesen maga az alkotó kreativitás, a szó legszorosabb értelmében is gazdagíthat, ha az üzleti életben egy innovációba ültetjük át vagy ha a kreatív iparágak valamelyikében dolgozunk. Ilyenkor kiváltképpen szükségünk lehet arra, hogy megelőzzük a kreatív kiégést, ápoljuk és maximálisan kiaknázzuk a kreatív forrásunkat.

Rólunk:Kik vagyunk? Rendszerelvű tréning, Kollektív intelligenciára építő workshop, team & vezetői REboot coaching, Szinergikus csapatépítés, Longevity rekreáció, well being konzultáció. Tanácsadás, szemléletváltás támogatás, fejlesztés innovatív megoldásokkal, a Kreatív és Érzelmi Intelligencia, a természetes Szinergiák erősítésével – Wanderlee Magyarország, a közösségek és egyének szolgálatában, elkötelezetten 2003 óta.